Portfolio Description
  • 0
  • 28/05/2021

Behandling med muskelavslappnande läkemedel så som botox är många gånger en mycket effektiv metod för att minska rynkor i ansiktet och lämpas sig särskilt väl för behandling av rynkor mellan ögonen (bekymmersrynkor), de horisontella rynkorna i pannan och vid ögonens utkanter (kråksparkar).

Eklandakliniken utför även avancerade behandlingar med botox så som bruxism, hyperhidros (överdriven svettning), rynkor på överläpp, bunnylines (linjer på näsa), sura mungipor (här dämpas muskeln som drar ner mungiporna).

Hur fungerar muskelavslappnande medel?

Botulinumtoxin typ A tillverkas i laboratoriemiljö och injiceras för att tillfälligt blockera impulsen från nerven till de små ansiktsmusklerna som orsakar linjer och rynkor. På så sätt kan inte musklerna dras samman vilket betyder att huden slätas ut. Rynkor och linjer minskar. De muskler som inte behandlats fortsätter att fungera som vanligt.

Vistabel är samma preparat som Botox men har ett annat namn för att det endast är till för estetiska behandlingar. Botox används vid andra medicinska tillstånd. Läkemedlet är en mycket försvagad form av giftet botulinumtoxin A.

Behandling med muskelavslappnande läkemedel

Eklandakliniken använder sig i första hand av Vistabel. Behandling sker med en mycket tunn nål. Oftast syns inte behandlingen med Botox men någon enstaka gång kan man få ett blåmärke. Effekten kommer inom några dagar till ett par veckor och sitter i 3-4 månader. Vissa personer kan få lättare huvudvärk några dagar efter behandlingen. Det är övergående.

Rynkor som man har i avspänt tillstånd i ansiktet behandlas bäst med fillers