Portfolio Description

 

Sculptra är en injektionsbehandling som naturligt stimulerar hudens egen kollagenproduktion.

Sculptra lämpar sig i ansiktet för korrigering av insjunken och slapp hud eller för att skapa en ökad spänst och diskret volymökning i tex rumpan.

Sculptra är en nedbrytbar mjölksyra som injiceras under huden och verkar gradvis för att ge det mest naturliga resultatet. De första synliga resultaten kommer efter ungefär 6-8 veckor. Normalt behövs sammanlagt 2-3 behandlingar beroende på ålder och hudtyp.

Den aktiva substansen i Sculptra har använts i medicinska sammanhang i mer än 10 år och produkten är välbeprövad och väldokumenterad. Sculptra har en dokumenterad varaktighet på två år.

 

Eftervård:

  • Det är normalt med en svullnad under kvällen samt dagen efter behandling.
  • Hör av dig om området är onormalt ömt, missfärgat eller varmt.
  • Avstå träning och sol samma dag som behandling är gjord och även nästa. Promenader går bra.
  • Undvik smink till dagen efter behandlingen.
  • I ca 14 dagar efter behandling ska du försöka att undvika extrem exponering i solen, UV-ljus, minusgrader och bastubad.

OBS: Viktig eftervård efter Sculptrabehandling är att du masserar det behandlade området 5 minuter 5 ggr/dag i 5 dagar. Detta för att undvika knölar som kan uppstå om inte området masseras.

Radiesse är en FDA-godkänd kollagenstimulerande filler som innehåller syntetiskt kalcium hydroxylapatit. Kollagen är den primära komponenten i huden och står för 70% av hudens vikt. Med åldern minskar kollagenet, hudens volym minskar och medför slappare och rynkigare hud. Radiesse är en hudföryngrande filler som stimulerar hudens fibroblaster till att producera kollagen som ger fastare hud och förbättrad hudkvalité.

Radiesse lämpar sig för behandling i ansiktet, på hals, decolletage eller händer.

Du får en fastare, yngre och mer spänstig hud. Reducering av fina linjer och rynkor. Effekten av behandlingen börjar vanligtvis synas efter ca 2-3 månader. Hållbarhet ca 12-24 månader. För bästa hållbarhet bör behandlingen upprepas efter ca 12 månader.

Det är viktigt att du har realistiska förväntningar. Resultatet varierar mellan olika människor beroende på skillnader i arvsanlag, hudens elasticitet, ålder levnadsstil och kost.

Du kan få en lätt svullnad och rodnad i det behandlade området. Risk för blåmärken finns alltid. Rodnaden lägger sig inom kort och svullnad vanligtvis efter 1-2 dagar.  Blåmärken kan kvarstå i ca 1-2 veckor. 

Eftervård:

  • Det är normalt med en svullnad under kvällen samt dagen efter behandling.
  • Hör av dig om området är onormalt ömt, missfärgat eller varmt.
  • Avstå träning och sol samma dag som behandling är gjord och även nästa. Promenader går bra.
  • Undvik smink till dagen efter behandlingen.
  • I ca 14 dagar efter behandling ska du undvika extrem exponering i solen, UV-ljus, minusgrader, bastubad samt behandlingar som generar värme (tex laser, RF, IPL).