Project Description

Var den bästa versionen av dig själv!

Boka Direkt!

Botox (Vistabel)

Behandling med Botox är många gånger en mycket effektiv metod för att minska rynkor i ansiktet och lämpas sig särskilt väl för behandling av rynkor mellan ögonen (bekymmersrynkor), de horisontella rynkorna i pannan och vid ögonens utkanter (kråksparkar). Eklandakliniken utför även avancerade behandlingar med botox så som bruxism, hyperhidros (överdriven svettning), rynkor på överläpp, bunnylines (linjer på näsa), sura mungipor (här dämpas muskeln som drar ner mungiporna).

Hur fungerar muskelavslappnande medel?

Botulinumtoxin tillverkas i laboratoriemiljö och injiceras för att tillfälligt blockera impulsen från nerven till de små ansiktsmusklerna som orsakar linjer och rynkor. På så sätt kan inte musklerna dras samman vilket betyder att huden slätas ut. Rynkor och linjer minskar. De muskler som inte behandlats fortsätter att fungera som vanligt.

Vistabel är samma preparat som Botox men har ett annat namn för att det endast är till för estetiska behandlingar. Botox används även vid andra medicinska tillstånd.

Läkemedlet är en mycket försvagad form av giftet botulinumtoxin A.

Behandling med muskelavslappnande medel (Botox/Vistabel/Dysport/Bocouture)

Eklandakliniken använder sig i första hand av Botox/Vistabel, har tidigare även behandlat med dysport & bocouture. Behandling sker med en mycket tunn nål. Oftast syns inte behandlingen med Botox men någon enstaka gång kan man få ett blåmärke som behöver sminkas över. Effekten kommer inom några dagar till ett par veckor och sitter i 3-4 månader. Vissa personer kan få lättare huvudvärk några dagar efter behandlingen. Det är övergående.

Rynkor som man har i avspänt tillstånd i ansiktet behandlas bäst med Fillers, liksom nerdragna mungipor och haka, se mer information under Fillers.

Botox mot migrän

Har du flera migränanfall per månad behöver du ha ett förebyggande läkemedel. Läkemedlen är utformade för att minska frekvensen och svårighetsgraden av huvudvärken. Skulle dessa förebyggande läkemedel inte fungera kan det vara läge att prova botox mot din migrän.

Målet med botoxinjektionerna är att minska symptom orsakade av en migränhuvudvärk.

Smärtlindringen kommer inte direkt. Förbättring kan efter första behandlingen ta 10-14 dagar.
Tre behandlingscykler kan behövas för att utvärdera det kliniska resultatet.

80% av de som behandlas med botox för kronisk migrän uppnår en förbättring. Behandling rekommenderas var 3:e månad.

Unna dig själv något och boka dig en behandling hos Eklandakliniken!

Boka Direkt Särö!
Boka Direkt Göteborg!